Every cloud has a silver lining

Deze blog is ontstaan uit de behoefte om iets positiefs te kunnen lezen over psychosegevoeligheid. Het idee voor dit blog is ontstaan terwijl ik in een periode van overgevoeligheid veel wandelingen maakte, hardliep, pasta maakte en ondertussen luisterde naar de podcast van Elizabeth Day. Naar haar programma “How to fail” waarin mensen vertellen over hun mislukkingen in het leven. Het programma hielp mij in mijn zoektocht naar hernieuwde zingeving. De vraag wordt gesteld hoe mislukkingen of moeilijkheiden in het leven de geïnterviewden toch iets goeds hebben gebracht. Met de gedachte :every cloud has a silver lining.

In dit blog wil ik verschillende mensen met een psychische kwetsbaarheid aan het woord laten over wat zij geleerd hebben, zonder daarbij teveel in te gaan op nare details. Over hun succesverhalen en positieve kijk op het leven. Omdat velen van ons werken, kinderen hebben, op één of andere manier betekenisvol zijn voor anderen. Ondanks hun gevoeligheid. Dat is geen vanzelfsprekendheid, maar iets dat we koesteren en waar we graag aan vasthouden. Om dat te kunnen blijven doen moeten we zorgen dat we ons leven op de rit houden. En daarbij kunnen we tips van anderen die hetzelfde pad lopen, goed gebruiken.

Naast verhalen van ‘gewone’ Nederlanders ben ik als historica ook begonnen met het schrijven van de verhalen van historische personen met een psychische kwetsbaarheid. Mensen met bipolariteit, depressies, tourette, ocd of psychoses die een grote rol speelden in de geschiedenis.

Het verhaal van de beheerder van deze website lees je hier.